• Polar Club Kapuváron : TRX edzések
Nincs termék a kosárban.

A Polar Club rendszer Kapuváron

Fontos pár információ, hogy teljesebb képet kaphassunk a Pulzusméréses edzés előnyeiről!

 

Mi az a Pulzus?

A pulzus a percenkénti szívverésszámot jelenti. Ez az erőkifejtésed teljesen egyéni és megbízható jelzése.

A pulzus egy hasznos eszköz, ha a sportteljesítményedről szeretnél többet megtudni. Ha pulzusmérővel edzel, képes leszel megfigyelni és szabályozni az edzéseid intenzitását.

Míg a pulzus pontos jelzést ad az erőkifejtésedről, fontos észben tartani azt is, hogy számos tényező befolyásolja.(Edzés előzmények, hőmérséklet, dehidratáció, kipihentség)

A Castrum Titan programban, a pulzus mérésre optikai mérést használunk az artériákon egy OH-1-es Polar karpánt segítségével. Így a tényleges pulzus mérjük, amit a szívverésed idéz elő.

A pulzusmérés előnyei

Okosan edzeni és keményen edzeni két különböző dolgot jelent. A pulzusmérésen alapuló edzés optimalizálja az erőkifejtésedet, és segítségével az edzésszakasz minden egyes perce számítani fog. Amikor az edzéseidet pulzusmérővel követed nyomon, és változó intenzitással edzel, azzal növelheted az aerob állóképességedet, és javíthatod a teljesítményedet.

Visszajelzsét kapsz az edzésmunkádról

A pulzusmérés nagyszerű eszköz az erőkifejtésed és az összesített terhelésed értékelésére. A segítségével megtudhatod, hogy a tested milyen keményen dolgozik az edzésszakaszok adott pillanatában, és utólag adatokat szolgáltat az edzésszakaszod intenzitásáról.

Nyomonkövetheted a fejlődést

Remek visszacsatolást biztosít minden sportoló számára, hiszen minden egyes edzésszakasz után könnyedén megtekintheted az eredményeket, és motiválttá válhatsz az egyéni fejlődésed nyomon követésével.